Budinca de ciuperci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg ciuperci proaspete
  • 4-5 cepe rosii
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 6 oua
  • 200ml smantana pentru gatit
  • 200g cascaval
  • 2-3 linguri pesmet alb
  • 2 linguri faina sau amidon de porumb
  • 1 lingura maioneza(otional)eu am pus

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit, 2 minute in ulei, se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea si piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pina cind scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce s-au racit, se adauga pesmetul si, apoi, cascavalul ras ,smintina, galbenusurile, faina, si verdeata tocate marunt.Se amesteca totul bine.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se bat albusurile spuma bine si se amesteca usor in compozitie, apoi se rastoarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau pesmet . Se coace timp de 40-50 de minte in cuptorul preancalzit la 180gC.

Se serveste cu cascaval ras deasupra sau simpla

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise