Budinca de conopida

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida de circa 1 kg
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 4 oua
  • sare
  • 200 gr smantana

Mod de preparare

Conopida se desface in buchete,se spala si se fierbe in apa clocotita cu putina sare.Se scurge intr-o strecuratoare sau un servet curat si se paseaza rece prin sita sau se da pe razatoare.Din unt,faina si lapte se prepara un sos alb consistent pe foc mic.Cand este rece sosul,se adauga galbenusurile si se bate cu telul 5 minute,se adauga apoi albusurile batute tare si se amesteca cu conopida.Se toarna compozitia intr-o cratita unsa bine si tapetata cu faina,se da la cuptor pentru 15-20 de minute.Se serveste cu smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise