Budincă de dovlecei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 1 dovlecel
  • 4 linguri de caşcaval ras
  • 150 ml de lapte
  • 3 linguri de pesmet
  • câteva feliuţe de ardei gras si de ardei iute
  • 1 roşie
  • 1 lingură de unt sau de ulei
  • piper
  • sare după gust.

Mod de preparare

Tai dovleceii cubuleţe,îi amesteci cu pesmet şi caşcaval ras.Îi pui în tava unsă şi presărată cu pesmet.Se bat ouăle cu piper si sare(eu am pus amestec de legume,bază pentru mâncăruri fără conservanţi),apoi adaugi laptele.Torni peste dovleceii din tavă şi dai la cuptor la foc potrivit,până devine uşor aurie.Când se mai întăreşte,se pot pune felii de roşii deasupra pentru aspect.

Se serveşte caldă cu salată.Eu am făcut salată de varză.

Această budincă se poate face şi cu vinete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise