budinca de franzela cu brinza de vaci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g franzela curatata de coaja
  • 300 ml lapte
  • 50 g faina
  • 100 g unt
  • 250-300 g brinza de vaci
  • 5 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 g zahar tos
  • 30 ml rom
  • 50 g stafide
  • vanilie
  • o lingura marmelada caise
  • o lingurita gem de coji de portocale
  • pesmet.

Mod de preparare

Franzela, taiata in felii de 1 cm grosime, se inmoaie in tot laptele rece pina cind il absoarbe; apoi, se adauga galbenusurile, brinza de vaci maruntita bine cu furculita, stafidele care au fost muiate 30 minute cu o lingura de rom, untul topit, faina, gemul de caise si coji de portocale, sarea, vanilia si se amesteca toate bine pina cind se omogenizeaza.Albusurile se bat spuma, apoi se pune tot zaharul tos si restul de rom si spuma se bate pina cind se intareste din nou.Se amesteca usor cu telul compozitia numai prin rasturnare, si apoi se desarta intr-o cratita de 2 1/2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu faina si pesmet.Se coace ca si precedentele, cca 30-40 minute, la foc mijlociu.Nu se deschide cuptorul 20 minute.Se serveste fierbinte, fiind cu brinza, simpla, pudrata cu zahar, sau sosuri dulci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise