Budinca de gris

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500ml. lapte,
  • 100g. gris,
  • 4 oua,
  • 100g. zahar,
  • 1 borcan de dulceata de mere,
  • 1 lingura scortisoara macinata,
  • vanilie,
  • coaja rasa de la o lamaie;

Mod de preparare

1.Se pune la fiert laptele cu zaharul si scortisoara,se adauga in ploaie grisul, vanilia si coaja rasa de lamaie.Se fierbe 2-3 minute si se ia de pe foc.Se lasa la racit.

2.Cand grisul este rece, il amestecam cu galbenusurile de ou si cu albusurile batute spuma cu un pic de sare.

3.Se unge o tava de Jena cu unt , se pune 1/2 din compozitia de gris, dulceata de mere si se acopera cu cealalta jumatate din compozitia de gris.Se coace 25' in cuptor preincazit.

4.Se serveste cu dulceata de mere, de capsuni sau sirop de fructe.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise