Budinca de gris

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500ml. lapte,
  • 100g. gris,
  • 4 oua,
  • 100g. zahar,
  • 1 borcan de dulceata de mere,
  • 1 lingura scortisoara macinata,
  • vanilie,
  • coaja rasa de la o lamaie;

Mod de preparare

1.Se pune la fiert laptele cu zaharul si scortisoara,se adauga in ploaie grisul, vanilia si coaja rasa de lamaie.Se fierbe 2-3 minute si se ia de pe foc.Se lasa la racit.

2.Cand grisul este rece, il amestecam cu galbenusurile de ou si cu albusurile batute spuma cu un pic de sare.

3.Se unge o tava de Jena cu unt , se pune 1/2 din compozitia de gris, dulceata de mere si se acopera cu cealalta jumatate din compozitia de gris.Se coace 25' in cuptor preincazit.

4.Se serveste cu dulceata de mere, de capsuni sau sirop de fructe.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise