Budinca de gris cu vin

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua, 1 cana de zahar, o cana de gris (cana de 250 ml).
  • 1 litru de vin (eu folosesc demisec de obicei), 2-3 linguri de zahar, 1 zahar vanilinat, un baton de scortisoara, 3-4 cuisoare.

Mod de preparare

Se bat cele 5 albusuri cu o cana de zahar, se adauga cele 5 galbenusuri si cana de gris. Se pune compozitia intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu gris si se da la cuptor 20-25 de minute pana ce e coapta bine.

Intre timp se fierbe vinul cu 2-3 lingurite de zahar, un pliculet de zahar vanilinat, un baton de scotisoara si 3-4 cuisoare.

Cand e gata blatul se insiropeaza bine bine cu vinul fiert cu ajutorul unui polonic, apoi se mai lasa cateva minute in cuptorul stins.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise