Budinca de gris Tradaro

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 200 g gris
  • 3 oua
  • 7-8 pastile zaharina
  • 1 lingura unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • pesmet
  • sare
  • 100 g stafide
  • rom
  • 1 portocala
  • scortisoara

Mod de preparare

Se pun la inmuiat stafidele cu apa calduta in care se toarna putina esenta de rom.

Se pune laptele la fiert cu zaharul vanilat si zaharina iar cand clocoteste se toarna grisul in ploaie amestecandu-se mereu sa nu se prinda. Dupa ce a fiert se lasa apoi sa se raceasca,

Galbenusurile se bat cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma. Galbenusurile impreuna cu albusurile si stafidele se amesteca cu grisul cu lapte.

Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

Se da la cuptor pentru o jumatate de ora.

Dupa ce se scoate de la cuptor se pun pe deasupra feliute de portocala taiate subtiri si in final se presara scortisoara.

Se poate servi calda dar si rece.

Se pune suflet cat va lasa inima.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise