Budinca de gris Tradaro

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 200 g gris
  • 3 oua
  • 7-8 pastile zaharina
  • 1 lingura unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • pesmet
  • sare
  • 100 g stafide
  • rom
  • 1 portocala
  • scortisoara

Mod de preparare

Se pun la inmuiat stafidele cu apa calduta in care se toarna putina esenta de rom.

Se pune laptele la fiert cu zaharul vanilat si zaharina iar cand clocoteste se toarna grisul in ploaie amestecandu-se mereu sa nu se prinda. Dupa ce a fiert se lasa apoi sa se raceasca,

Galbenusurile se bat cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma. Galbenusurile impreuna cu albusurile si stafidele se amesteca cu grisul cu lapte.

Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

Se da la cuptor pentru o jumatate de ora.

Dupa ce se scoate de la cuptor se pun pe deasupra feliute de portocala taiate subtiri si in final se presara scortisoara.

Se poate servi calda dar si rece.

Se pune suflet cat va lasa inima.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise