„Budinca” de mamaliga cu costita afumata

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g faina de malai,
  • 8 felii subtiri de costita sau bacon,
  • 3 oua,
  • 100 g cascaval moale,
  • 30 g unt,
  • 10 cl smantana (sau frisca lichida),
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr.C.

Taiati cascavalul cubulete.

Faceti o mamaliga turnand malaiul - in ploaie - in 50 cl de apa clocotita si lasati-o sa fiarba cca 30 de minute.

Luati mamaliga de pe foc, incorporati untul, sarati, piperati si condimentati cu nucsoara rasa.

Bateti ouale ca pentru omleta, incorporati-le in mamaliga, dupa care adaugati smantana (sau frisca) si, la sfarsit, cubuletele de cascaval.

Asezati pe fundul unei forme feliile de costita sau bacon, turnati peste ele mamaliga, dati „budinca” la cuptor si lasati-o sa se coaca circa 30 de minute. Serviti-o imediat, cu salata verde sau ca garnitura langa o mancare cu carne.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise