Budinca de mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere mari verzi curatate si date pe razatoare
  • 3/4 pahar de zahar
  • 3/4 pahar de gris
  • putina sare
  • 3 oua intregi
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • coaja si suc de lamaie
  • 50 gr stafide
  • 50 gr de nuci taiate bucatele mici
  • 2 linguri de dulceata de visine sau trandafir
  • nu-i obligatoriu, dar daca adaugati dulceata coboriti din cantitatea de zahar in loc de 3/4 numai 1/2 pahar zahar
  • unt pentru uns tava
  • 2 linguri de miere de albine

Mod de preparare

O tava sau pirex de 24 cm.

Merele rase le stropsc cu lamaie si coaja de lamaie rasa zahar si scortisoara.

Intr-un bol bat putin ouale dupa care adaug merele scurse bine de zeama adaug nucile, stafidele si grisul si amestec bine ca compozitia sa fie omogena. Adaug si dulceata si mai amestecam putin.

Tava de copt opun deasupra unei flacari mici si adaug unt si 2 linguri de miere si intindem compozitia pe toata suprafata tavii dupa care torn compozitia in tava si nivelam marginile. O dau la copt la 180 de grade cuptorul incalzit dinainte si o coc aproape 3/4 de ora sau pina se rumeneste frumos.

Iese foarte gustos si deosebit si este destul de dietetic.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise