Budinca de oua cu ghimbir

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 ml apa
  • 100 g radacina proaspata de ghimbir
  • 100 g zahar cristal
  • 3 oua
  • 130 ml lapte
  • citiva stropi de ulei vegetal

Mod de preparare

Se spala ghimberul si se taie pe lat, in felii de 3 mm. Nu este nevoie sa-l decojesti. Daca cristalel de zahar sunt prea mari, se poate sa le acoperi cu un stergar curat si sa le spargi cu facaletul, ca sa se dizolve mai repede. Se toarna apa intr-o cratita si se pune la fiert. Se adauga feliile de ghimber si se fierbe 2 min. Se scoate ghimberul cu spumiera si se arunca. Se adauga zaharul cristal in apa fiarta , dupa ce se topeste se ia oala de pe foc. Se pregateste o oala cu aburi chinezeasca in care se adauga apa si se pune la fiert. Se verifica ouale sa fie proaspete apoi se bat toate impreuna. Se adauga laptele in cratita cu siropul de ghimbir si se toarna incet ouale , batindu-se incontinuu cind se adauga si citiva stropi de ulei. Se toarna amestecul in 4 castroane si se pune in cosul superior al oalei cu aburi (chinezesc). Se tine pe foc 4 min. Cind se scot castroanele -vor fi fierbinti. Budinca se poate servi rece sau fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise