Budinca de primavara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 Gr carne de vitel.
  • 4 Legaturi de ceapa verde.
  • 2 Legaturi de usturoi verde.
  • 1 Lingurita de busuioc uscat.
  • 2 Linguri cu pesmet.
  • 4 Linguri de ulei de masline (extravirgin).
  • Unt ptr uns vasul de yenna.
  • Pentru sos avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 300 gr smanatna.
  • 2 linguri de coniac.
  • Verdeata tocata,sare,piper roz proaspat macinat.

Mod de preparare

Taie marunt carnita si caleste-o putin in 2 linguri de ulei de masline(extravirgin).Lasa carnea sa se raceasca si apoi pune-o la masina de tocat si toac-o.Separat caleste ceapa verde si usturoiul verde in 2 linguri de ulei de masline.Intre timp, prepara un sos din urmatoarele ingrediente:4oua,300 gr smantana,verdeata tocata(marar verde),sare,piper.Apoi amesteca sosul cu usturoiul verde, ceapa prajita si carnea,care a stat la racit.Unge o tava de yenna cu unt si apoi tapeteaz-o cu cele 2 linguri de pesmet,apoi toarna in ea compozitia de budinca si da-o la cuptorul preincalzit.O lasam la cuptor 25 de minute.Pofta buna !!! Este un deliciu.Mie personal imi place sa o mananc cu crema de iaurt pe deasupra.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise