Budinca de ricotta, mere si ovaz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g fulgi de ovaz
  • 250-300 ml lapte
  • 3 mere decojite
  • 3 oua intregi
  • 2 cutii ricotta (total 400g)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • esenta de vanilie
  • indulcitor (se poate folosi: fructoza, esenta de stevie, miere)
  • 1 praf de scortisoara
  • ----- optional mai puteti adauga 1 pumn sanatos de stafide, seminte de amaranth, quinoa....toate strecurate pe acolo...cei mici nici nu o sa stie...hi hi
  • ----- tot optional, mai ales daca aveti musafiri mofturosi, care nu se impaca nici cu ovazul, nici cu hrisca, puteti strecura bucatele mici de ciocolata 85% cacao

Mod de preparare

1.Ovazul se pune la inmuiat in laptele incalzit 10 min (pana incorporeaza tot laptele).

2.Merele se decojesc si se taie in 8 feliute subtiri, scotand cotorul. Se tapeteaza o tava de iena cu feliile de mere pe care se poate presara putin zahar si se baga in cuptor la copt.

3.Intre timp ouale se bat spuma cu mixerul si se amesteca cu: coaja de lamaie, esenta de vanilie, scortisoara, branza proaspata de vaci si indulcitorul. Indulcitorul se adauga dupa gust.

Dupa ce laptele a fost complet absorbit de ovaz (surplusul de lapte se poate strecura si se arunca), ovazul se amesteca cu branza si ouale. Toata combinatia se toarna in tava de iena, se amesteca cu merele coapte si se baga la cuptor foc mediu spre mic, aprox. 30 min. E gata cand se intareste si se poate taia cu cutitul. Daca ai impresia ca se coloreaza prea repede, sau se face o crusta maronie poti acoperi cu staniol pana e gata. Eu am noroc de un cuptor electric foarte bun care coace uniform si nu arde deloc.

vezi versiunea cu Hrisca:

http://mucosulmofturos.blogspot.com/search/label/ovaz

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise