Budinca de vanilie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1Litru lapte proaspat.
  • 200 gr zahar(eu folosesc fructoza se gaseste la Kaufland).
  • 100 gr amidon.
  • 1 baton vanilie.(Kaufland).
  • 2 oua.
  • Din aceasta cantitate ies 6 castronase.

Mod de preparare

Amestecati zaharul(100gr) si amidonul,apoi se adauga 13 linguri de lapte.Restul de lapte se pune la fiert cu batonul de vanilie,dar mai intai scoateti maduva batonului si puneti doar coaja batonului.Deci se razuieste maduva batonului pe care o pastrati.Separati ouale.Bateti galbenusurile cu amestecul de zahar(100gr),apoi turnati totul in laptele fiert si dati inca o data in clocot.Luati vasul de pe foc si lasati budinca sa se raceasca.Bateti albusurile spuma si incorporati-le in budinca.Dupa ce s-a racit putin budinca puneti in ea un sfert din maduva batonului de vanilie.Se pune la urma ca sa nu se amarasca budinca.Turnati in 6 castronase si lasati-o la rece.Vanilia da o aroma speciala.Este o budinca foarte usor de executat,dar si foarte gustoasa.Pofta buna !!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise