Varza se curata, se spala, se taie sub forma de fideluta si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cand este aproape fiarta, se adauga rosiile curatate, spalate si taiate rondele; se condimenteaza si se continua inabusirea pana scade zeama. Orezul se alege, se spala, se scurge si se fierbe dupa care se scurge de zeama, se raceste, se adauga sucul de rosii, pasta de tomate si telemeaua framantata. Ouale se spala, se separa albusurile de galbenusuri, se bat separat pana se spumeaza si se introduc în vasul cu orez, amestecand usor componentele. Intr-o tava unsa cu grasime, se aseaza in straturi alternative varza si orezul pregatit. Deasupra se pune sosul bechamel si se introduce tava la cuptor, pentru gratinare, cca 30 minute. Inainte cu 5 minute de a scoate vasul, se adauga cascavalul ras. Se portioneaza si se serveste cu smantană deasupra.
Pentru sos: Făina se dizolvă în puţin lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert la foc potrivit, se adaugă 1/2 din cantitatea de unt, făina şi sarea, amestecând cu telul în continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Compoziţia se fierbe 30 de minute, după care se strecoară, se controlează gustul şi se adaugă restul de unt pentru a nu se prinde crustă. Se menţine la cald, se foloseşte ca bază la alte sosuri.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise