Budinca pastoreasca de miel

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 500 g carne de miel tocata
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • i pastarnac
  • 2-3 linguri faina
  • 2 lingurite rosmarin
  • 1/2 kg cartofi
  • 1 pahar lapte
  • 200 g branza telemea de oaie
  • sare piper
  • boia
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • 100 g unt

Mod de preparare

Calim carnea tocata de miel in 2 linguri de ulei, pana capata o nuanta bruna , adaugand sarea piperul, boiaua, rosmarinul si cimbrul .In alta tigaie , in uleiul ramas, calim ceapa taiata marunt si patrunjelul taiat cubulete , pana se inmoaie bine. Punem faina, mestecam bine si stingem cu lapte continuind mestecarea pentru a nu se forma cocoloase.Rasturnam carnea calita , saram , piperam si mai dam cateva clocote, amestecand bine.Intre timp fierbem cartofii , curatati in apa cu sare, si facem un piure zdrobind cartofii in 2-3 linguri de lapte. Ungem un vas Yena cu unt, punem 1/2 din cantitatea de piure, peste ea 100 g telemea rasa, rasturnam compozitia cu carne si peste ea piureul ramas si telemeaua rasa, Dam la cuptor pentru 30 minute.Se seveste presurand frunze de patrunjel. POFTA BUNA !!!, CUGETARE : Dragostea face pe oameni inventivi. ( MOLIERE )

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise