Bule de varza cu carne

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr. carne
  • 2 verze
  • 1 lingura grasime
  • 3-4 cepe
  • 1-2 oua
  • 1 pahar smintina
  • pesmet
  • sare
  • verdeata
  • 4-5 rosii

Mod de preparare

Se prepara din varza dulce. Se desface varza in foi, se fierbe in apa clocotita cu sare. Se asaza 2-3 foi suprapuse, se pune la mijloc o lingura de tocatura preparata astfel: carnea inabusita cu ceapa se trece prin masina de carne si se amesteca cu 1-2 oua, sare, piper, verdeata. Se string foile de varza peste carne, se da forma rotunda si se stoarce bine. Se da prin faina, ou si pesmet si se prajesc. Se asaza apoi vasul special care merge la cuptor, se toarna deasupra zeama de rosii si se dau la cuptor sa scada. Se adauga smintina, se mai lasa sa se rumeneasca

Se servesc fierbinti cu smintina pe deasupra

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise