Bulete de cașcaval

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 ouă,
  • 250 g cașcaval,
  • 250 g făină,
  • 250 ml lapte,
  • 1 lingură praf de copt,
  • 1/2 linguriță sare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Batem bine cele 2 ouă cu un tel.

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea.

Adăugăm ouăle bătute și amestecăm ușor.

Adăugăm laptele, puțin câte puțin până la omogenizare.

Aluatul trebuie să se desprindă de pe lingură.

Adăugăm cașcavalul ras pe răzătoarea mare și piper proaspăt măcinat.

Se amestecă bine.

Punem uleiul la încins într-o tigaie. Uleiul trebuie să fie de aprox. 5 cm înalțime.

Se pune cu lingurița din aluat în uleiul încins și se prăjesc buletele pe ambele părți.

Trebuiesc supravegheate cu atenție, pentru că se prăjesc foarte repede.

Nu plecăm de lângă ele, altfel le putem arde.

Se scot pe un prosop de hârtie și servesc calde.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise