Bulete de miel cu sos de lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 600 g pulpa de miel tocata,
  • 50 g orez,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 1 lamaie,
  • 1 albus + 2 galbenusuri,
  • 75 cl zeama concentrata de legume (1 cub Knorr + apa),
  • 25 g unt,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Fierbeti orezul 10 minute in apa cu sare si scurgeti-l.

Curatati ceapa si dati-o pe razatoarea mica.

Intr-un castron, amestecati carnea tocata cu ceapa rasa, usturoiul presat, patrunjelul taiat cu foarfeca si orezul fiert, scurs si racit. Incorporati albusul si gustati de sare si piper.

Faceti din carnea astfel preparata bulete (chiftelute), udandu-va palmele cu apa rece.

Puneti sa fiarba - intr-o tigaie adanca - zeama de lamaie, impreuna cu untul, si cand da in clocot introduceti, pe rand, buletele si lasati-le sa fiarba incet, aproximativ 20 de minute. Scoateti-le apoi din zeama cu o lingura pentru spuma, tineti-le la cald si pastrati zeama in care au fiert.

Preparati sosul: bateti- intr-un bol - galbenusurile cu zeama de lamaie, diluati-le cu o lingura din zeama in care au fiert buletele si turnati-le in tigaie cu restul de zeama.

Puneti galbenusurile cu zeama pe foc si lasati sa se incalzeasca fara sa fiarba, batandu-le cu telul. Gustati inca o data de sare si piper.

Varsati sosul peste buletele de carne si serviti-le fierbinti.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise