Bulete din branza

Bucatile de branza se dau pe razatoare sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Brânză (de orice fel vă place, eu am folosit resturi de brînză de oaie, brînză de burduf și cașcaval) cca. 300 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare cu verdețuri,
  • Praf de copt ½ plic, făină alba de grâu cca. 300 g.
  • Pentru topping:
  • Pesmet cca. 100 g,
  • Ou 1 bucată.

Mod de preparare

Bucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie, sau răzătoarei electrice.

Se adaugă cele două ouă și făina, se aseznează de sare și piper, apoi se amestecă până ce se omogenizează și se obține un aluat ferm ce poate fi modelat. Se modelează biluțe și se așează într-o tavă tapetată cu foaie de copt.

O parte din ele, le-am trecut prin ou bătut și pesmet apoi, iar celelalte le-am lăsat simple. Atenție, lăsați loc între ele se vor umfla la copt. Am preferat opțiunea de a le coace, decât să le prăjesc.

Se lasă la copt la foc mediu, cca. 10 minute, apoi se întorc și se mai lasă încă 10 minute.

Minunateee, le-am servit fierbinți cu dulceață de ardei iute a la Panacris ;)

Un aperitiv minunat, dar pot fi și un fel principal sățios. Spor și poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise