Bureti iuti marinati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg bureti albi iuti
  • 1 kg zahar
  • 750 ml otet
  • 3 linguri cu varf sare

Mod de preparare

Buretii se curata, se spala, se oparesc in apa fara sare si se scurg.

Se pun din nou la fiert; dupa ce fierb, se scurg si se lasa sa se raceasca.

Otetul, zaharul si sarea se pun la fiert pe foc mic pana la dizolvare. Dupa ce fierbe, marinata se raceste, se toarna peste buretii reci si se lasa la macerat timp de 10 - 12 ore.

Buretii se aseaza in borcane ( cu filet, sterilizate, de 1 - 3 litri) si se cuprind cu zeama. Borcanele se fierb in baie de apa timp de 15 minute, se scot si se pun la pat cald pana a doua zi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise