Bureti la borcan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg bureti de fag,
  • - 1,5 kg morcovi,
  • - 1,5 kg ceapa,
  • - 1,5 l apa,
  • - 300 ml otet,
  • - 1 lingura sare,
  • - 200 g zahar,
  • - 1 pachet picant fix.

Mod de preparare

Se spala bine buretii de fag, se taie fasii de aproximativ 2 cm, se fierb 60 de minute. Separat se fierb morcovii, se taie rondele de 2 mm. Se fierbe apa, otetul, sarea, zaharul, picant fix, apoi se lasa la racit. Se ia o cratita mare, se pune un rand de bureti de fag fierti, se presara peste ei un rand de morcovi felii, ceapa taiata solzi, un strat de bureti de fag, un strat de morcovi si un strat de ceapa, apoi se toarna peste moarea.

Se lasa pana a doua zi, se pun in borcane, se pun capacele la borcane si se aseaza in pivnita. Se pot servi in aproximativ o saptamana.

Se toarna buretii intr-un bol si se servesc reci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise