Cafenea

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 1 plic amoniac
  • arome dupa placere
  • Crema:
  • 200 g zahar
  • 300 g unt
  • un gabenus
  • 3 lnguri pline de ness
  • 300 g alune prajite, faramitate
  • Glazura:
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte cald
  • 50 g margarina
  • 50 g zahar
  • 1 linguraura ulei
  • esenta de rom

Mod de preparare

Mixezi galbenusel cu zaharul,adaugi nuca, faina,amonicul, aromele si albusurile batute spuma. Asezi compozitia in tava dreptunghiulara cu peretii inalti. Tava unsa cu margarina, tapetata cu faina.Dai la copt in cuptorul incins. Incerci foaia cu o scobitoare pentru a vedea cand este coapta.

Crema:

Mixezi zaharul cu untul,galbenusul si nessul pana obtii o crema omogena.Adaugi alunele. Intinzi crema peste blatul racit.

Glazura:

Amesteci ingredientele, dai la baie de abur, pana nu se mai simte zaharul.Torni glazura peste crema. Dupa ce se raceste glazura,dai prajtura la rece, apoi o portionezi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise