Caipirinha

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. 1 persoanã:
  • Jumãtate de lima verde
  • 1-2 linguri zahãr galben
  • gheatã mãcinatã
  • Cachaça

Mod de preparare

Aceastã bãuturã se preparã in acelasi pahar in care se serveste.

Lima se taie mãrunt,se piseazã bine cu zahãrul.

Se umple paharul de gheatã,apoi de cachaça.Se poate decora cu umbrelutã:))se bea cu paiul...este o bãuturã care se face f. repede,si este f. apreciatã vara.

Caipirinha este una din bãuturile braziliene cele mai cunoscute international.

Fãcutã din Cachaça(bãuturã spirtoasã,care se obtine prin fermentarea si distilarea trestiei de zahãr)in jurul anului 1530.Pt. prima oarã fabricatã in São Paulo.

Cu timpul la aceastã Caipirinha pe lângã lima sau adãugat si alte fructe ca:maracuja,cãpsuni,fructe de pãdure....deasemenea se poate inlocui cachaça cu vodka(caipiroska),Licor Beirão(caipirão),rom(caipirissima)...

Foarte rãcoritoare,sper sã vã placã!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise