Caipirinha de cãpsuni

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cachaça
  • 2-3 linguri zahãr galben pudrã
  • gheatã mãcinatã
  • 1/2 lima
  • 3-4 cãpsuni

Mod de preparare

Am încercat sã fac Caipirinha de cãpsuni, si a iesit super bunã:) merge si cu fructe de pãdure, maracuja...

Cachaça este o bãuturã spirtuasã, tipic brazilianã fãcutã din trestie de zahãr, data trecutã am fãcut Cipirinha bazã, dar dupã cum am zis, merge si cu rom sau lichior... în Portugalia se face, si cu vodka si se numeste "Morangoska" (morango = cãpsuni) se gãseste in toate barurile si restaurantele de pe plajã, si nu numai...

Inrt-un pahar se piseazã jumate de lima verde tocatã, cãpsunile tãiate si zahãrul, bine.

Deasupra se pune gheata mãcinatã, pânã umple paharul, toarnã Cachaça, si... uitati de stress :)

Vacantã plãcutã!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise