CAISE UMPLUTE CU CREMA DE RICOTTA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 125g.ricotta,
  • 1 pahar iaurt natural,
  • 1 lingurita scortisoara macinata,
  • 1 lingurita praf de vanilie,
  • 1 lingura zahar tos,
  • 12 caise coapte, dar nu moi,
  • 2 linguri suc de lamaie,
  • 30g. migdale taiate felii;

Mod de preparare

1. Se amesteca branza Ricotta cu iaurtul cu ajutorul unei furculite, se adauga scortisoara, zaharul vanilat, zaharul tos si se amesteca totul cu o lingura de lemn. Se acopera cu o folie si se tine la frigider 30 minute.

2. Se spala caisele, se sterg cu un prosop de bucatarie, se taie in doua si se indeparteaza samburii. Imediat se stropesc cu suc de lamaie, pentru ca sa nu se innegreasca.

3. Pe un platou se aseaza 6 jumatati de caise, care se umplu cu crema de ricotta; peste se aseaza celelalte 6 jumatati, care se ung cu crema ramasa si se presara cu migdale. Se servesc in cosulete de hartie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise