Caizer afumat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg spata
  • sare,piper,ienibahar,chilli,nucsoara,cimbru
  • o capatana usturoi.
  • Baitz:
  • 2 l apa,
  • 2 linguri sare mare
  • o cepa
  • 4-5 catei usturoi
  • foi de dafin
  • condimente

Mod de preparare

Obtin un amestec din sare,condimente si usturoi. Presar foarte bine spata cu acest amestec, las 4-5 ore la rece.

Baitzul se obtine prin fierberea condimentelor cu ceapa si usturoiul. Se rastorna baitzul peste carne pentru 24 de ore. Se sterge carnea, se portioneaza in fasii si se afuma 2-3 ore la foc.Inainte de servire se fierbe cu apa,vin, condimente.

Am precizat timpul alocat efectiv prepararii

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise