Cake rusk

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 8 linguri zahar pudra
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un pic de culoare galbena
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Se cerne faina cu praful de copt de 3 ori.

Se bate untul cu zaharul cu mixerul,se adauga 1 ou,1 lingura faina,se bate pentru 1 minut,apoi iar se adauga un ou,1 lingura cu faina,se bate bine,se adauga ultimul ou+1 lingura cu faina ,se bate bine.

Se adauga restul de faina,se amesteca bine.

Se adauga sucul de lamaie si culoarea,se amesteca bine.

Se pregateste tava in care vom coace prajitura,eu folosesc tavi de chec tapetate cu hartie de copt/

Se coace pentru 20 de minute.

Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca.

Cand este rece se taie in felii.

Se ia o tava mare de aragaz, se pune hartie de copt ,se pun feliile de chec rezultate si se mai baga la cuptor pentru inca 20-25 de minute.Focul ar trebui sa fie mediu ca sa nu se arda prajiturelele.

Pe la jumatatea timpului e bine sa se intoarca feliile pentru a se usca uniform.

Aceste prajiturele se pot consuma cu cafea sau ceai cu lapte.Sunt foarte gustoase.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise