CALAMARI UMPLUTI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g calamari( curatati),
  • 2 cepe,
  • 5 linguri de ulei,
  • 1 catel mare de usturoi,
  • 60 g. sunca,
  • 75 g. orez cu bobul lung,
  • 200 ml. vin alb,
  • 2 linguri stafide,
  • 1/4 legatura patrunjel,
  • 1 lingura de faina,
  • 300 g. sos de rosii,
  • sare,
  • piper,
  • dafin;

Mod de preparare

1. Se taie o ceapa cubulete si se caleste in 3 linguri de ulei. Cand ceapa este calita, se adauga sosul de rosii, sarea, piperul, 2 foi de dafin si se mai fierbe la foc mic inca 10 minute. Se ia de pe foc si se acopera.

2. Se fierbe orezul pe jumatate cu putina sare. Se taie tentaculele si sunca in bucatele mici (0,5 cm). Se toaca marunt patrunjelul. Stafidele se taie in sferturi.

3. Se incinge restul de ulei si se caleste a doua ceapa taiata cubulete cu usturoiul zdrobit. Se adauga sunca si tentaculele si se lasa sa se prajeasca putin. Aveti grija sa nu se arda. Se adauga orezul scurs, stafidele si patrunjelul. Se da drumul la cuptor la 180*C.

4. Se umplu calamarii, dar nu pana la refuz. Se dau prin faina si se rumenesc in tigaia de teflon. Intr-o tava se aranjeaza calamarii si se acopera cu sosul de rosii pregatit mai devreme. Se da la cuptor aproximativ jumatate de ora. Se servesc alaturi de o garnitura de orez.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise