CALCAN FIERT

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-1,5 kg calcan, 1 morcov, 2 cepe, 1 legatura patrunjel,
  • sare, piper, foaie de dafin, otet, zeama de lamaie.

Mod de preparare

Pentru a scoate placile osoase (negii), calcanul se inmoaie in apa fierbinte.

Se pune la fiert apa cu sare, impreuna cu zarzavatul, boabe de piper si 1-2 foi de dafin.

Cand clocoteste apa, se adauga o lingura otet si se pune calcanul.

Dupa ce a fiert, se serveste cald, presarat pe deasupra cu verdeata si zeama de la o lamaie.

Zarzavatul din apa in care a fiert poate fi folosit ca garnitura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise