Calcan prajit

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 6 bucati de calcan;
  • - 1 l de lapte;
  • - cateva fire de cimbrisor salbatic;
  • - faina;
  • - malai
  • - sare;
  • - boia de ardei;
  • - ulei pentru prajit.

Mod de preparare

1. Calcanul se curata si se portioneaza.

2. Se spala bucatile de calcan si se lasa la scurs.

3. Se pregateste un amestec din faina, malai si boia de ardei, prin care vom tavali bucatile de calcan.

4. Dupa ce s-au scurs bucatile de calcan se introduc intr-un bol in care am pus lapte, 1 lingurita de sare si cimbrisorul rupt marunt. Se tin cam jumatate de ora, upa care se lasa iar sa se scurga.

5. Se pune intr-o tigaie ulei si se incinge. Se tavalesc bucatile de calcan prin amestecul facut si se pun imediat la prajit.

6. Se prajesc bine, avand grija sa le intoarcem pe toate partile cu un cleste.

7. Se scoate pestele pe servetele de hartie, intr-o farfurie, iar dupa ce s-a scurs se muta pe altceva.

8. Se serveste cu zeama de lamaie, mujdei de usturoi, mamaliguta, alaturi de diferite garnituri. Eu am facut rapid o varza calita.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise