Caltabos muntenesc

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 mat gros de porc
  • 1/2kg carne amestec
  • 1 cescuta de orez
  • 1 lingura gris
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov ras
  • 10stafide
  • 1 foaie dafin
  • 1 lamaie
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

In carnea tocata se adauga ceapa, 1 lingurita sare,piper,cimbru,stafide,morcovul ras si orezul spalat bine.

Se curata bine matul de porc,se spala si se umple cu amestecul de carne,se leaga la capete si se pune la fiert intr-o cratita de 3 l(depinde cat de lung e matul)

Se adauga 1 foaie de dafin,lamaia taiata felii, o ramurica de cimbru si 2-3 stafide

Trebuie sa fiarba cca 1 ora la foc mic

Se serveste cald cu covrigi inmuiati in zeama.

E o bunatate!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise