Cantuccini cu ciocolata

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 65 de bucati):
  • Pentru aluat - 300 g faina,
  • 2 lingurite cacao,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 170 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 2 oua intregi,
  • 1 galbenus,
  • 1 varf de cutit de sare.
  • In plus - 150 g migdale intregi (necojite),
  • 1 galbenus de ou,
  • 2 linguri lapte cald.

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele pentru aluat, in care se incorporeaza migdalele. Se imparte in trei portii mari, din care se formeaza suluri cu diametrul de circa 2,5 cm. - Se bat galbenusurile cu laptele, se ung sulurile si se asaza intr-o tava unsa si infainata. Se coc aproximativ 20 de minute in cuptorul incins la 180°C. - Se scot din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se taie oblic felii groase de 1/2-1 cm. Se asaza inapoi in tava cu fata taiata in jos si se mai coc 5-7 minute. Apoi se scot si se lasa sa se raceasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise