Capse(specific arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Capse,e o mincare,care se gateste mult in Arabia Saudita. Scriu reteta asa cum am invatat-o si o gatesc uneori.
  • In mincarea asta trebuie sa se puna cardamom (mai ales pudra).
  • -1 pui dezosat, taiat cubulete de marimea cubuletelor pentru tocanita
  • -2 cepe (cca 225 grame) taiate marunt
  • -2 ardei iuti taiati marunt, fara seminte si vinisoare
  • -1-2 ardei dulce taiat de cca 1/1 cm sau putin mai mare
  • -2 morcovi rasi pe razatoarea mare
  • -3-4 rosii decojite, taiate de cca 1/1 cm
  • -condimente pudra (piper, ienibahar, cardamom, scortisoara cam un virf de cutit,cardamom cam 1,5 lingurita, piper si ienibahar cam 1/2 lingurita din fiecare) sau am mai spus dupa gust.
  • -4 pahare de orez american
  • -cca 8 pahare de apa(pahar de marimea paharului cu care am pus orez
  • Pt.tipul asta de orez,se pun 2 pahare de apa,pt.1 pahar de orez.
  • condimente mari(nemacinate):citeva boabe de piper,
  • citeva boabe de ienibahar,citeva boabe de cardamom,
  • citeva cuisoare,2-3 betisoare de scortisoara,2 \"lumi\"
  • (lumi sint niste lamii mici,uscate;se folosesc intregi,
  • ca un condiment;eu n-am vazut verde)
  • -sare(dupa gust)
  • -mazare(cam o conserva)
  • -migdale

Mod de preparare

Se pune la prajit ceapa;dupa ce e aurie,se adauga puiul,condimentele pudra,morcovi,ardei dulce si iute,rosii.

Se lasa cca 20-30 minute,acoperit,sa fie moi legumele si puiul.Se pune,apoi apa fierbinte,sare(dupa gust);apa trebuie sa fie rosiatica;daca nu e,se pune niste pasta de rosii.Se adauga condimentele nemacinate,apoi ,cind apa clocoteste,se pune orezul spalat.

Cind totul clocoteste,se lasa cca 5 minute la foc mare(acoperit),apoi cca 30 minute la foc f.mic(tot acoperit).

Cind e gata,se pune pe un platou,iar deasupra se pune mazare(fiarta si prajita) si migdale prajite(vezi Pregatirea migdalelor;am scris procedeul).

Se serveste fierbinte,cu salata,linga.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise