Capsunata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • alcool 95 de grade (600-800 ml)

Mod de preparare

Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece.

Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati.

Luam un borcan de sticla, cam de 5 litri, il spalam bine si il punem la scurs cu gura in jos.

In el punem un rand de capsuni, unul zahar si tot asa pana ce ultimul rand este cu zahar.

Il acoperim cu capacul sau si il lasam in bucatarie.

Cam din ora in ora amestecam capsunile, nu are nimic daca se mai zdorbesc pentru ca lasa mai mult suc, pentru a se topi bine zaharul.

Seara il dam la rece, iar a doua zi cand zaharul este topit de tot, turnam alcool dupa gustul fiecaruia.

Amestecam bine si il lasam sa stea asa peste noapte, apoi il strecuram si il punem in sticle.

Deasupra punem si cateva capsunele sa se vada frumos in sticle ;)

Se pastreaza la rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise