Capsune pane in friteuza

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru o portie
  • 5 capsune mari
  • 1 ou mare
  • 2-3 linguri faina
  • 3-4 linguri pesmet
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 pachetel de budinca de vanilie
  • pentru ornat:putina frisca batuta(o lingura),o capsuna ,zahar pudra

Mod de preparare

Spalam capsunele si indepartam frunzulita.Trecem capsunele mai intii prin faina, ou batut, prin pesmet dupa care din nou in ou si pesmet.

Se prajesc in uleiul incis in friteuza,la temperatura maxima 2-3 min. pina primesc o culoare auriu-inchisa.Se scot, se lasa sa se zvinte putin si se trec capsunele pane prin zahar cu scortisoara.

Budinca se prepara dupa indicatiile de pe pachet doar ca se adauga laptele in proportie dubla pentru ca budinca sa ramina putin lichida.

Turnam 3-4 linguri de budinca lichida calda pe mijlocul unei farfurii intinse.Asezam in cerc capsunele pane iar la mijloc o rozeta de frisca cu o capsuna deasupra.Presaram cu zahar pudra,eventual putem pune pe marginea farfuriei putin sos de ciocolata (ce se gaseste in comert)pentru efect.Se servesc calde.Sint f. usor de facut, rapide si de mare efect.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise