Caracatita frageda

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 caracatita de 1-1,5 kg / pentru 4-6 portii, proaspata daca se poate (are o savoare deosebita)
  • 2-4 catei de usturoi, curatati si taiati bucati mari
  • 4-6 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei iute mic
  • sare de mare
  • piper
  • 100 ml vin alb

Mod de preparare

Intr-o tigaie incapatoare (eu folosesc tigaie tip WOK) se incinge uleiul de masline(foc moderat spre mare) si apoi se adauga usturoiul si ardeiul iute taiat marunt. Se amesteca pina usturoiul se face auriu.

Se adauga caracatita intreaga dupa ce in prealabil a fost spalata si curatata (in cazul in care nu este deja)

Se reduce intensitatea caldurii/ flacarii la jumatate si se intoarce caracatita pe ambele parti cite 2-3 minute

Dupa ce a capatat o culoare rosiatica adaugati vinul alb, sarea si pirerul (dupa preferinte) si acoperiti cu un capac.

Se lasa la foc mic pentru inca 20-30 de minute si se intoarce pe ambele parti de 2-3 ori in acest timp, pentru a se patrunde bine peste tot.

Verificati daca este patrunsa cu o furculita care trebuie sa patrunda usor in orice parte a caracatitei

Cind este destul de frageda scoateti caracatita pe un platou, taiati-o in bucati mari, adaugati sare, piper ulei de masline si lamiie

Merge foarte bine cu o salata sau cu un sos de usturoi cu multa lamiie

!!! Incercati cind aveti ocazia sa puneti caracatita frageda pe un gratar cite 2-3 minute pe fiecare parte

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise