CARAMELE CU NUCA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450g. zahar,
  • 6 linguri de frisca pentru cafea,
  • 25g. unt moale,
  • 175g. ciocolata semiamara;

Mod de preparare

1. Se amesteca zaharul cu frisca pentru cafea, pana cand se obtine o compozitie groasa.

2. Se adauga untul moale si ciocolata data pe razatoare. Se topeste la foc mic, amestecand mereu.

3. Se lasa sa fiarba 5 minute la foc mare, amestecand energic. Se ia oala de pe foc si se bate compozitia pana se ingroasa. Se unge cu unt o forma dreptunghiulara si se toarna compozitia fierbinte in ea. Se pune la rece.

3. Dupa ce s-a racit putin compozitia, se taie caramelelul in patratele si se orneaza fiecare bucatica cu o jumatate de nuca.

Nota: Dupa ce s-au racit de tot, pastrati caramelele intr-o cutie cu capac. Se potrivesc bine si pentru cadou. In acest sens, se umple o punga transparenta cu caramele si se leaga cu o funda colorata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise