Carbonara cu somon

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • paste 150g
  • parmezan ras 100g
  • cascaval ras 100g
  • galbenus de ou 2 buc
  • piper negru macinat
  • somon file proaspat 1 buc
  • smantana 2 linguri pline
  • kaizer 4 felii mari

Mod de preparare

Se coace somonul pe gratarul incins 1 minut apoi se indeparteaza pielea. Se aseaza feliile de kaizer pe o farfurie plana si se introduc la microunde pentru aproximativ 1 minut si jumatate astfel incat grasimea se topeste iar kaizerul devine crocant apoi se pastreaza pe hartie la caldura.

Separat se introduc pastele in apa sarata care deja a inceput sa clocoteasca si in care s-a pus o lingurita de ulei.

Intr-un castron se bat cele 2 galbenusuri cu parmezanul, cascavalul si smantana.

Pastele fierte \"al dente\" (nu foarte tare) se scurg si se pun in castronul cu galbenusurile de oua si crema de branza si se amesteca bine.

Adaugati kaizerul crocant precum si jumatate din somonul taiat felii.

Se dispun pastele din castron pe farfurii si se completeaza cu restul de somon, se adauga piper dupa gust si cateva frunze de busuioc (de preferat proaspat). pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise