Carnatei in foi de placinta

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carnati afumati subtiri
  • 6 foi de placinta
  • 6 linguri ulei
  • 2 lingurite faina
  • 6 lingurite ketchup
  • 1 gogosar in otet
  • 2-3 peperoni in otet

Mod de preparare

Taiati carnatii in bucati de 10-12 cm lungime. Crestati-i in 4 la capete, cam pe lungimea de 1 cm. Suprapuneti foile de placinta cate 3 ungand cu ulei intre ele cu o pensula de patiserie, apoi taiati-le in fasii de aproximativ 2 cam latime.

Infasurati fiecare carnatel, lasand afara capetele crestate in cate 2-3 fasii de foi de placinta, suprapunand infasurarile una peste alta, in spirala. (vezi video)

Ungeti tava cu uleiul ramas, tapetati-o cu faina si asezati carnateii infasurati unul langa altul. Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc, mic spre mediu, pentru 15-20 minute, pana se rumenesc frumos.

Dupa ce s-au rumenit, scoateti-i pe un platou, picurati-i cu putin ketchup, portiile decorati-le cu fasiute de gogosar, felii de peperoni, verdeata, etc.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise