Carnati de casa cu cartofi smantaniti

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 750 g carnati de porc proaspeti
  • - 1 kg cartofi
  • - 250 g smantana
  • - 2-3 catei usturoi
  • - 2 linguri untura
  • - sare, piper

Mod de preparare

Se pun carnatii intr-o tigaie se toarna apa peste ei. Pentru a fi bine patrunsi si sa se friga complet se acopera cu un capac si se fierb la foc potrivit pana scade apa. Apoi se adauga untura si se prajesc, intorcandu-i pe toate partile pana se rumenesc frumos.

Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb dar nu asa mult incat sa devina sfarmiciosi.

Se fierb ouale, se curata se scot galbenusurile iar albusul fiert se taie fasii. Se piseaza usturoiul. Galbenusurile, albusurile se freaca cu smantana si peste compozitie se adauga usturoiul. Amestecul se toarna peste cartofi, se adauga sare si piper dupa gust.

Se servesc carnatii cu garnitura de cartofi.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise