Carne de iepure cu ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carne de iepure (de casa)-pulpele de spate si spatele
  • 300 g ciuperci proaspete
  • o ceapa taiata marunt
  • sos alb(bechamel)

Mod de preparare

Am dezosat carnea de iepure, am portionat-o in bucati mici, am innabusit-o in grasime si apa in oala sub presiune,dar se poate si in vas cu capac. In acest timp am calit ceapa taiata marunt, am adaugat ciupercile, spalate, curatate, taiate lame, si le-am lasat pana cand sucul ciupercilor a scazut. Am amestecat carnea cu ciupercile, si am adaugat sosul alb.

Acest sos se realizeaza din lapte, faina, unt si sare. Untul se topeste in tigaie, se adauga faina dizolvata in 1/3 din lapte rece, se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase, se adauga treptat restul de lapte.

Sa revin la carnea cu ciuperci. Dupa adaugarea sosului, se mai tine preparatul pe foc mic cateva minute, pentru armonizarea gusturilor, amestecand usor.

Eu l-am servit cu mamaliguta calda.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise