CARNE DE MIEL CU OREZ

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel(pulpa);
  • 1 kilogram orez basmati;
  • 1/2 kg morcov;
  • 200 grame stafide;
  • 200 grame migdale;
  • 3 linguri zahar;
  • 3 linguri sare;
  • 200 ml ulei masline.

Mod de preparare

Orezul se spala in 2-3 ape,pana cand apa iese curata,se pune in apa cat sa il acopere,cu cele trei linguri de apa ,timp de o ora;

Intr-o oala,se pun sa fiarba 2 litri de apa,iar cand da in clocot se pune apa sarata in care a stat orezul;

Se spumuieste apa,dupa care se pune orezul si se lasa la fiert,la foc mediu,timp de 10 minute;

Intr-o cratita,se pun 3 linguri de ulei si 3 linguri de zahar,la foc mic se caramelizeaza zaharul,dupa care se pune un pahar cu apa;

Se amesteca pana iese un sirop caramel,care se va pune peste orez;

Intr-un vas termorezistent se pune putin ulei,se unge vasul,se pune orezul,iar deasupra se pune siropul caramel,dupa care se da la cuptor,la foc mediu,timp de 30-40 minute,verificandu-l din cand in cand;

Separat,intr- tigaie se prajesc in putin ulei de masline,stafidele ,migdalele si morcovul,taiate si maruntite foarte fin,iar dupa ce orezul este gata,se amesteca cu acesta;

Carnea de miel se spala,se curata de pielite,se parleste,pentru a indeparta eventualele fire de par ramase,se taie bucatele,se pune la fiert,timp de 30-45 minute,dupa care se scurge de apa si se prajeste 10 minute in ulei de masline,pana se rumeneste;

Pe un platou se pune orezul,deasupra sau separat carnea si se poate servi cu iaurt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise