Carne de pasare in aspic

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12-13 foi de gelatina sau 40 g granule de gelatina,
  • carne de pasare, mazare boabe.

Mod de preparare

Carnea se desprinde de pe oase si se taie felii. In forma ornata se asaza feliile de carne, suprapuse, neinghesuite.Cand carnea este de curcan, se incepe cu feliile de piept (ca acestea sa fie deasupra, cand se rastoarna preparatul).Se lasa pe margine un spatiu liber de 1 cm si se toarna aspic, umpland toate golurile si depasind nivelul carnii cu 1 cm. Dupa ce s-a lasat in frigider sa se inchege, deasupra lui se pune un strat de 2-3 cm de mazare boabe, fiarta, sau din conserva (bine scursa de apa, sau salata ruseasca, lasand pe margine un spatiu liber de 1 cm). Se tine la frigider sa se raceasca 30 minute, apoi se umple cu aspic si acel spatiu gol, lasand sa depaseasca nivelul mazarii sau salatei cu 1 cm pentru a le fixa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise