Carne de porc cu sos de portocale

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 8 medalioane de porc (sau cotlete) de circa 200 g fiecare,
  • 3/4 ceasca zeama de portocale,
  • 4 linguri sos de soia,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 2 catei de usturoi zdrobiti,
  • 2 lingurite rozmarin uscat,
  • 1 lingura miere,
  • inca 1-2 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Se curata bucatile de carne de grasime si tendoane, se aseaza una langa alta intr-o forma mare din sticla sau ceramica, se toarna peste ele zeama de portocale amestecata cu sosul de soia, ulei, usturoi, rozmarin si miere si se lasa cateva ore (sau peste noapte) la frigider. Se incalzeste cuptorul. Se incinge uleiul intr-o tigaie de fonta si se prajesc, pe rand, la foc potrivit, bucatile de carne scoase din marinata. (Marinata se pune deoparte.) Dupa ce s-au prajit cate 4-5 minute pe fiecare parte, se iau de pe foc si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se pun apoi pe o farfurie, se invelesc cu folie de aluminiu si se tin la cald, in cuptor. Se toarna marinata intr-o cratita, se pune pe foc potrivit si se fierbe incet 5 minute, amestecand intruna. Dupa ce a scazut cam la jumatate, se serveste fierbinte cu carnea si o garnitura de legume fierte in aburi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise