CARNE DE VITEL(VITA) SOTE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g pulpa de vita sau vitel
  • 300 g cartofi
  • 100 g ceapa de care aveti la indemana (alba,rosie,verde)
  • 3-4 catei de usturoi
  • un pahar cu vin
  • 50 ml ulei de masline
  • cimbru,salvie,sare,piper

Mod de preparare

Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt,cartofii se curata,se spala,se taie cubulete si se rumenesc in jumatate din cantitatea de ulei.

Carnea se curata de eventualele pielite,se spala ,se taie cubulete micute si se rumeneste pe ambele parti in uleiul ramas de la cartofi si se completeaza si cu cantitatea de ulei ramasa nefolosita.

Carnea prajita se scoate pe un platou si se inveleste sa stea calda.

In uleiul ramas se caleste usturoiul pisat si ceapa tocata marunt,se adauga carnea prajita,se potriveste de sare,piper,cimbru,salvie,se adauga vinul si se mai fierbe cca 30 de min la foc mic,dupa care se adauga cartofii si se mai fierb impreuna cca 10 min.

Se presara deasupra salvie proaspata sau patrunjel tocat fin.

Pentru cei care prefera sosul rosu,pot adauga putin suc de rosii sau pasta de tomate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise