Cartofi aromati la tigaie

Reteta de cartofi aromati la tigaie. Cum faci acasa reteta de cartofi aromati la tigaie.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita usturoi praf
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • sare si piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii taiem felii grosute. Ii punem la fiert pentru maxim 5 minute la foc mic sau pana cand sunt aproape gatiti. Intr-o tigaie incingem uleiul si transferam cartofii scursi de apa. Ii condimentam cu boia, usturoi praf (daca doriti , inlocuiti-l cu un catel de usturoi proaspat, ras fin), sare si piper.

Gatiti cartofii cateva minute, scuturand tigaia din cand in cand. Cand s-au rumenit frumos, opriti focul si presarati pratrunjel proaspat tocat.

Este o garnitura simpla, economica si usor de preparat. Merge de minune alaturi de o friptura suculenta dar se pot manca si ca atare cu o salata mixta, muraturi sau mujdei de usturoi.

Cantitatile date sunt pentru doua portii generoase. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise