Cartofi belgieni

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-7 cartofi
  • 6-7 felii bacon sau kaizer
  • un triunghi de branza brie
  • sare,
  • piper,
  • o jumatate pahar de vin alb

Mod de preparare

Se pregatesc cartofii, se curata, se spala, se taie felii rotunde si se pun la fiert. In acest timp taiem kaizerul sau baconul si branza.

Cand cartofii sunt aproape fierti se iau cu spumiera si se aseaza intr-o tava cu ulei, se presara kaizerul si branza brie, se condimenteaza dupa gust si se toarna vinul. Se dau in cuptorul incins pt circa 20 minute.

Se servesc calzi, de preferinta cu castraveti murati.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise