Cartofi cu carne la cuptor

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-1,5 kg cartofi
  • 500-700 g Carne orice tip preferat
  • 2 buc. medii Ceapa alba
  • 1 lingurita Boia ardei dulce
  • 0,5 lingurite Piper negru
  • 100 g Ulei floarea soarelui
  • 1 lingurita Sare

Mod de preparare

Carnea spalata se portioneaza, se sareaza si se amesteca cu boia, piper.

Se adauga ceapa taiata felii (fidea). Se amesteca bine cu mainile.

Cartofii curatati se taie bucati medii. Se amesteca cu carnea. Se adauga ulei si se amesteca iarasi cu mainile.

Tava de cuptor este tapetata cu o folie de aluminiu, iar in ea se pun cartofii cu carnea. Se acopera tava cu alta folie de aluminiu

Se tin la cuptor 1,5-2 ore. Dupa 1 ora verificati daca s-au copt cartofii. Cand sunt gata, se indeparteaza folia, se sareaza ( anterior cartofii nu se sareaza ca sa nu devina tari)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise