Cartofi cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg. cartofi
  • 250 gr. ciuperci
  • 1 buc. ceapa
  • 3 linguri untura
  • 3 linguri faina
  • o ceasca smintina
  • o ceasca zeama de ciuperci
  • 5 oua
  • verdeata
  • citeva foi de ceapa verde
  • pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-o tigaie cu ceapa tocata, prajita in untura, se adauga faina, smintina, zeama de ciuperci si verdeata tocata marunt. Se asaza jumatate din cantitatea de cartofi taiati in felii subtiri pe fundul unei cratite unse cu untura si presarata cu pesmet. Se pun deasupra 4 oua rascoapte taiate in felii subtiri sau trecute prin masina. Peste oua se pun ciupercile prajite si se acopera cu restul de cartofi. Deasupra se toarna smintina amestecata cu ou batut, marar, foi de ceapa verde taiate marunt si sare. Se presara cu pesmet si se da cratita la cuptor. Dupa ce s-a rumenit se scoate si se rastoarna pe farfurie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise