Cartofi cu sfecla la cuptor.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt 2 pers.
  • *4 cartofi.
  • *2 sfecle rosii.
  • *Pt vinagreta.
  • *3 catei de usturoi.
  • *citeva frunze patrunjel.
  • *50 ml ulei masline.
  • *4-5 linguri otet de mere sau otet balsamic.
  • *1 praf sare.

Mod de preparare

1)Cartofii _ ii lasam cu coaja ,ii spalam si uscam.

Sfecla _ o spalam , ii taiem codita si cotorul.

Punem cuptorul la 210 grade si introducem cartofii intregi si sfecla pusa in folie de aluminiu(asa nu se murdareste nimic) timp de 1 hora.

2)An acest timp preparam vinagreta.

Luam un pahar si adaugam:_usturoiul dat pe razuitoare sau taiat fin-patrunjelul tocat_uleiul_otetul sarea si cu o furculita invirtim repede pina ce se omogenizeaza .

Scoatem cartofii si ii curatam de piele.

Sfecla o curatam de coaja si o taiem felii .

Puenem in farfuri si servim cu sosul vinagreta pe deasupra.

Pentru desert putem minca un fruct(eu am servit un fruct especial pt gustul meu si pe care o recomand ,este cirimoya...nu stiu daca exista in Rominia)

Pofta buna!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise